Når på året er det best å selge?
Gi din stemme

Når på året er det best å selge boligen for å få igjen mest? Det er mange argumenter for enhver måned, så hva bør du egentlig gjøre?

Det er mange hensyn som skal tas, med hvordan boligmarkedet ligger an er en av de viktigste. Timing har mye å si for hva akkurat din bolig vil gå for i verdi, og hvor fort du får gjort unna salget. Det er selvsagt også viktig når du har behov for å selge, men å finne en gylden middelvei er viktig for å få til et godt salg.

Vår og sommer

Mange ønsker å flytte på vårparten eller sommeren på grunn av praktiske årsaker som mange inneklemte fridager, langhelger og ferier. Inneklemte fridager er også en fantastisk mulighet til å bruke på visninger for deg som segler. Ellers vil en fra kjøpers perspektiv gjerne se på de ekstra fridagene som en enklere måte å flytte på med tanke på rydding, kasting og pakking til å gjøre seg flytteklar. Et siste argument for vår og sommer sesongen er at været er fint, og sjansen for å måtte flytte i regnvær er mindre, noe som byr på en enklere flytteprosess.

Høst og vinter

Både høsten og vinteren er preget av mørke kvelder og mye regn eller snø. Flere synes derfor at det kan bli mer styr å flytte i løpet av disse månedene. Når det er sagt så er det også mindre konkurranse på boligmarkedet, altså er det færre som selger – men etterspørselen er der ettersom flere er nødt til å flytte uansett hvilken årstid det er snakk om. Dette kan gjøre at du får solgt boligen raskere og det til en god pris.

Det viktige er altså ikke i hvilken sesong du selger boligen i, men at du appellerer til riktig kjøper på rett tid. Selg derfor boligen din når det passer deg, men husk å tilpass boligstyling og lignende etter riktig kjøpegruppe.