Før visning – Dette må du tenke på
Gi din stemme

Visning er for mange en nervepirrende, men spennende del av salgs- eller kjøpsprosessen.  Det er tross alt her mange potensielle kjøpere dukker opp og viser interesse av nettopp den boligen som sin drømmebolig. Under visning er det flere som setter seg opp på interesselisten for å by på boligen, noe som gir en viss indikasjon på antall faktiske potensielle kjøpere. Selve visninger er altså en veldig viktig del av salgsprosessen, og da bør den forberedes godt. Her får du noen tips og triks:

Som med mye annet er førsteinntrykket viktig, særlig fordi de interesserte på visning helt sikkert har vært på andre visninger eller planer om flere visninger innen kort tid. Du vil at din bolig skal skille seg positivt ut i mengden, slik at den blir husket og flere blir med på budrunden. Boligen, uansett om det er snakk om et hus eller leilighet, bør se bra ut både på utsiden og innsiden.

Husk på dette før visning:

  • La inngangspartiet være lyst og ryddig. Fjern sko og jakker som henger og slenger.
  • Shine hele boligen! Alt skal være ryddig og boligen nøye vasket.
  • Fjern møblement som tar mye plass og stengt tatt er overflødig. Hvis at det er romslig i boligen og god plass. Dette kan gjøres ved å vise at det er stor gulvplass.
  • Ikke ha alle stolene rundt hele spisebordet. Det holder med 2-8 (avhengig av hvor stort spisebordet er).
  • La det lukte godt, men det holder at det lukter rent eller er godt luftet ut. Unngå duftlys, sterk matlukt og røyklukt.
  • Ha en ryddig bod, flere på visning vil gjerne se hvor god plass det er til lagring.

Husk på dette ved salg av hus:

  • La plassen utenfor være ryddig. Få bort sykler, verktøy, søppel og annet som tar oppmerksomhet.
  • Klipp gresset, ha en ryddig hage og terrasseplass. Fjern ugress fra plenen, da dette virker som en lite stelt hage.

For å sikre at boligen er klar til visning med et nøytralt preg kan du invitere over en venn eller bekjent. Be de gi deg en kritisk vurdering av utseende, så ikke inviter over en som ikke kan være ærlig og rett på sak. En eiendomsmegler vil også kunne gi deg mange gode råd og hjelpe til med styling av boligen.